Διαγωνίως

Γραμμές πρακτικής θεωρίας στην προοπτική του κοινωνικού ανταγωνισμού
-

Από το editorial τχ.1:

"Ένα περιοδικό που να βοηθάει θεωρητικά τις προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός απελευθερωτικού κινήματος.
Ένα περιοδικό πολιτικό αλλά και ταυτόχρονα μέσα στην κοινωνία. Ένα περιοδικό δύσκολο σε δύσκολους καιρούς.

Στον έκτο χρόνο εκτύλιξης της οικονομικής κρίσης σε αυτή εδώ τη χώρα, κάνοντας μία συνολική αποτίμηση σε όσα έχουν συμβεί, βλέπουμε δίπλα στις τρομακτικές αλλαγές που έχουν συμβεί σε κοινωνικό επίπεδο, να επιβιώνουν, καμια φορά αποκαρδιωτικά επίμονα, αρνητικές πολιτικές δομές. Θεωρίες που αυτά τα χρόνια αποδείχθηκαν χίλιες φορές λάθος και χίλιες φορές επαναπροτάθηκαν λες και δεν συνέβη τίποτα, ιδεολογίες ξεπεσμένες χωρίς καμία επαφή με τις σύγχρονες καταστάσεις αλλά τόσο πιο αγέρωχες όσο πιο απογειωμένες, οργανωτικές δομές ανεπαρκέστατες μέχρις υποψίας. Αλλά και μία ανεξήγητη καμιά φορά αντίσταση στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση από κοινωνικές δυνάμεις, που μιας φαίνονται να εξαντλούνται, μετά εμφανίζονται και πάλι.

Είναι πολλά λοιπόν αυτά που πρέπει να διερευνηθούν, να μελετηθούν, να ερευνηθούν, να υπογραμμιστούν, να έρθουν στην επιφάνεια, αλλά και να πολεμηθούν, να απαντηθούν, να απομυθοποιηθούν. (...)"
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μια νύχτα μαγική κι ένα ελικόπτερο

Workfare: διαχείριση της ανεργίας ή πυρήνας του καινούργιου παραγωγικού μοντέλου;

Μια εργατική εφημερίδα ενάντια στο φορντισμό: η Tribune Ouvrière της Renault

Βασικές θέσεις για μια χαρτογράφηση του κοινωνικού ανταγωνισμού απόπειρα ανάδειξης και διερεύνησης του ζητήματος των κοινωνικών σχέσεων.

Ημερ. εκδοσης: 
Μάρτιος 2016
Σελιδες: 
48
Τιμη: 
3.00€